Quantcast
Radio1_v_zivo


Festival Arsana na Ptuju
| 22. 7. 2016 11:32
Ptuj z Arsano postaja središče vokalne in instrumentalne glasbe
Ključne besede:     Arsana    Ptuj    Niko Zagoršek    New York Voices    Siddharta
 Ptuj
V devetih dneh se bo v središču Ptuja zvrstilo več kot 60 dogodkov, od tega približno 40 koncertov.

Niko Zagoršek, koordinator festivala Arsana
PRENESI DATOTEKO
Pripravljamo več kot 40 koncertov.

Na Ptuju se ob 20.30 s koncertom ameriških gostov New York Voices in domače zasedbe Vox Arsana začenja 8. mednarodni glasbeni festival Arsana, ki bo Ptuj spremenil v središče vokalne in instrumentalne glasbe. Dogajanje bo zaključil akustični koncert Siddharte 30. julija.

 

V devetih dneh se bo na 12 notranjih in zunanjih prizoriščih mestnega središča zvrstilo več kot 60 dogodkov, od tega približno 40 koncertov, na katerih bo nastopilo več kot 250 glasbenikov z vsega sveta.

 

Še pred začetkom festivala je na Ptuju potekal prvi evropski vokalni jazz kamp z ameriško skupino New York Voices, ki se po dveh letih spet vrača na Arsano. Skupaj z udeleženci kampa in gostitelji Vox Arsana bodo na nocojšnjem koncertu na dvorišču minoritskega samostana slovesno odprli festival.

 

Arsana se bo nato nadaljevala s koncertom balkanskih mojstrov kitare Vlatka Stefanovskega in Miroslava Tadića. Nastopila bosta tudi hrvaška pevka Josipa Lisac in ameriški saksofonist Stefano Bedetti. Od domačih zasedb so na programu poleg Siddharte med drugim ansambla Orlek in Pliš, nastopila bosta tudi Romana Kranjčan in Jure Ivanušič.

 

Večji koncerti bodo potekali na osrednjem prizorišču na dvorišču minoritskega samostana, pestro dogajanje pa bo tudi v slavnostni dvorani ptujskega gradu in kavarnah v središču mesta. V dominikanskem samostanu bo nastopil mladinski simfonični orkester iz Strasbourga, ki združuje 60 do 70 mladih glasbenikov.

 

Letos so organizatorji še posebej okrepili ponudbo za otroke, saj bo ves čas glasbenega festivala vzporedno tekel tudi otroški festival z ustvarjalnimi delavnicami, glasbenimi pravljicami in lutkovnimi predstavami.

 

Glasbeni festival Arsana je v osmih letih na Ptuju gostil približno 400 koncertov klasične, jazz, etno, world, pop instrumentalne in vokalne glasbe z okoli 4000 umetniki in več kot 180.000 obiskovalci. Med drugim so lani gostili dobitnike desetih glasbenih nagrad grammy Take 6. Festivalsko dogajanje na Ptuju se bo po zaključku festivala Arsana nadaljevalo v znamenju literature, saj avgusta sledijo 20. Dnevi poezije in vina.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del