Quantcast
Radio1_v_zivo


Flosarski bal na Ljubnem
| 22. 7. 2016 10:31
Na Ljubnem ob Savinji se danes začenja 56. Flosarski bal
Ključne besede:     Flosarski bal    Ljubno ob Savinji    Nejka Golič    Naš Kraj
 Flosarji
Reka Savinja je prebivalcem Ljubnega ob Savinji omogočila bogat razvoj lesne panoge.

Nejka Golič, predstavnica TD Naš Kraj
PRENESI DATOTEKO
Za obiskovalce pripravljamo več kot 40 dogodkov.

Na Ljubnem ob Savinji se bo danes z mednarodnim srečanjem ljubiteljev starodobnih vozil začel 56. Flosarski bal, ki bo potekal do 7. avgusta. Na 17-dnevni prireditvi, ki sodi med najstarejše v Sloveniji, se bo zvrstilo več kot 40 različnih dogodkov, ki jih je v sodelovanju z različnimi društvi in posamezniki pripravilo Turistično društvo Naš Kraj.

 

Obiskovalci se bodo lahko na prireditvenem prostoru v Vrbju udeležili raznih delavnic, okroglih miz, pohodov, športnih turnirjev, se na Flosfestu zabavali na koncertih slovenskih glasbenikov in skupin iz nekdanje Jugoslavije ter si ogledali zanimive razstave. Danes ob 18. uri bodo v OŠ Ljubno ob Savinji odprli razstavo v počastitev 10. obletnice Mednarodnega srečanja ljubiteljev starodobnih vozil Zgornja Savinjska. V sklopu tega jubileja bodo v soboto obiskovalcem na ogled starodobna vozila iz vseh koncev sveta. V soboto bodo med drugim potekale tudi priprave za kuhanje oglja in Jajčn'ca na Frgelovmu v organizaciji fantov iz Primoža. Nedelja bo v znamenju šestega pohoda prijateljstva.

 

V sredo bodo pripravili okroglo mizo z gosti in glasbenimi vložki Jaz in ti danes, dan kasneje pa bodo predstavili film o 55. Flosarskem balu. Petek bo v znamenju popoldanskega druženja z ovčerejci društva Raduha in Flosfesta 2016. Sobota bo namenjena razdiranju kope za oglje in nadaljevanju Flosfesta, v nedeljo pa bo sveta maša po namenu flosarjev. V torek, 2. avgusta, bo sledila priprava riže in vezanje flosa s flosarskim društvom Ljubno ob Savinji, nato pa bodo v petek pripravili slovesnost ob občinskem prazniku.

 

Flosarski bal bodo zaključili v nedeljo, 7. avgusta, s prikazom spravila lesa po riži, tekmovali bodo v kiparstvu z motorno žago, pripravili bodo tudi udiranje in spust flosa po Savinji ter flosarski krst.

 

Flosarski bal sodi med najstarejše prireditve v Sloveniji. Tradicionalna prireditev poteka v drugi polovici julija in se zaključi s prvo nedeljo v avgustu. Obiskovalci prireditve imajo priložnost aktivno sodelovati na športnih in kulturnih dogodkih ter uživati v koncertnih in plesnih večerih.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del