Quantcast
Radio1_v_zivo


Zabava v Laškem
| 14. 7. 2016 14:02
V Laškem se danes začenja festival Laško Pivo in cvetje
Ključne besede:     Matej Oset    Urban Centa    Laško Pivo in cvetje    Ohcet po starih šegah
 Pivo in cvetje
Pol litrski vrček piva na festivalu Laško Pivo in cvetje stane 2 evra.

Urban Centa, programski direktor
PRENESI DATOTEKO
Pripravili smo različne koncerte.
Matej Oset, predsednik organizacijskega odbora festivala
PRENESI DATOTEKO
Novost je vstopnina 2 evra.
PRENESI DATOTEKO
Na odrih bomo varčevali z elektriko.

V Laškem se danes začenja 52. festival Laško Pivo in cvetje, ki bo trajal do nedelje. Letošnji festival prinaša nekaj sprememb, saj so se usmerili v bolj zeleno okolje s hortikulturo, na vseh štirih odrih pa so uvedli tehnologijo za manjšo porabo elektrike.

 

Glasbeni del festivala bo zaznamovalo nekaj svetovnih zvezd, kot so kitarist skupine Bon Jovi Phil X, ki bo ekskluzivno nastopil s svojimi The Drills, kitarist Joe Satriani in Vlatko Stefanovski. Svetovni megahit Dance With Somebody švedske skupine Mando Diao bo pritegnil k plesu številne obiskovalce, marsikdo pa bo z veseljem prisluhnil harmonijam Jinxov in Gibonnija. Ljubitelji vročih ritmov bodo na svoj račun prišli s številnimi skupinami, ki igrajo glasbo z vsega sveta, od Balkana pa do Južne Amerike. Seveda pa bodo za slovensko identiteto festivala poskrbeli najboljši domači izvajalci, kot so Siddharta, Mi2, Tabu, Šank Rock, Jardier, Orlek in številni drugi. Med predstavniki slovenske narodno-zabavne glasbe pa bodo Fantje s Praprotna, ki bodo nastopili s skupino Igor in Zlati zvoki, ansambel dolenjskega virtuoza na harmoniki Franca Miheliča ter Gadi.

 

Laško je s cvetličnimi aranžmaji že dobilo svečano podobo, saj so letos za okrasitev festivala zasadili kar 1223 sadik cvetja.

 

Festival Laško Pivo in cvetje bodo zaključili v nedeljo s prireditvijo Ohcet po starih šegah ter z zaključno parado, ki predstavlja prikaz zgodovinske ter kulturne dediščine v Laškem, ki mu je pivovarstvo vtisnilo svojstven pečat.

 

Letošnja novost je simbolična vstopnina 2 evra. Denar od prodanih vstopnic bodo namenili za podporo slovenske glasbe, in sicer mladim nadarjenim glasbenikom ter ljubiteljskim skupinam.

 

Organizatorji v Laškem pričakujejo več kot 100 tisoč obiskovalcev, največ v soboto zvečer, ko bo obiskovalce spet pozdravil ognjemet, na Savinji pa vodna simfonija. Tudi letos bo mogoče v Laškem kampirati v Jagočah. Cena za vse štiri dni je 10 evrov. V Laško pa bodo vozili tudi posebni vlaki. 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del