Radio1_v_zivo


Zavetišče za živali
| 4. 7. 2016 7:35
Po treh mesecih z novim vodjem
Ključne besede:     ŽIvali    zavetišče    vodja
 Mariborsko zavetišče za živali ima po treh mesecih spet novega vodjo.
Mariborsko zavetišče za živali ima po treh mesecih spet novega vodjo.

Mariborsko zavetišče za živali ima po treh mesecih spet novega vodjo. Nedvomno bo imel veliko dela, saj so zaradi prepolnih namestitvenih zmogljivosti začasno ustavili sprejem mačk v zavetišče. To sicer ne velja za nujne primere, kar pomeni, da bodo bolne ali poškodovane izgubljene in zavržene muce tu še vedno lahko našle svoj dom.

S 1. julijem je naloge in zadolžitve vodje Zavetišča za živali Maribor prevzel doktor veterinarske medicine Blaž Primc.

Po umiku priljubljene veterinarke Mojce Bandur Križanec je aprila vodenje zavetišča prevzel Darko Bukvič, ki pa ni izpolnil pričakovanj, zato je upravljavec zavetišča, družba Snaga Maribor sredi junija objavila nov razpis. Nanj se je odzvalo šest kandidatov.

Med njimi so za najustreznejšega izbrali prav Primca in z njim podpisali pogodbo o zaposlitvi za poskusno obdobje, ki traja dva meseca. "V kolikor se bo vodja zavetišča v tem času izkazal s svojim delom in dosegal standarde, ki jih pri oskrbi zapuščenih in izgubljenih živalih zahtevamo, mu bomo pogodbo podaljšali," so sporočili iz Snage Maribor.

Primc je bil pred prihodom v mariborsko zavetišče zaposlen kot veterinar v veterinarski ambulanti v Mariboru in na Ptuju, zato mu praktičnih izkušenj pri veterinarski oskrbi psov in mačk ne manjka. Diplomiral je na Veterinarski fakulteti Univerze v Ljubljani, dejaven pa je bil tudi na področju prostovoljnega dela z malimi živalmi.