Quantcast
Radio1_v_zivo


Punce razkrivajo 6 znakov nezvestobe
Radio 1 priporoča | 3. 7. 2016 14:47
Za ženske varanje pomeni mnogo več, kot si moški mislijo
Ključne besede:     moški    ženske    nezvestoba    varanje
Varanje je širok pojem.

Ko moški zaslišijo zaslišijo besedo varanje, najprej pomislijo na fizično nezvestobo, vendar pa je z ženskega vidika vse skupaj precej bolj zapleteno. Varanje je namreč marsikaj, kar bi se kakšnemu moškemu zdelo nedolžno. 

1. Preživljanje časa z novo prijateljico

Če se začne moški redno dobivati s prijateljico, ki se je nenadoma pojavila v njegovem življenju, je to pogosto že tanek led. Do čustvene prevare namreč ni daleč. Ni treba, da z njo deli erotična ali romantična sporočilo. Če se z njo zaupno pogovarja o osebnih zadevah, ki jih zamolči pred ženo ali partnerko, bo to vsaka razumela kot izdajo, nepoštenost in čustveno varanje.

2. Pretirano masturbiranje ob porničih

Večina žensk ne pričakuje, da moški ne bo nikoli več pogledal kakšnega okusnega erotičnega filma. Včasih to celo popestri dogajanje med rjuhami. Vsekakor pa pornografija prikazuje nerealen svet, poleg tega pa pretirano samozadovoljevanje ob ''filmih za odrasle'' poglablja čustven prepad med partnerjema. 

3. Neustrezni stiki z bivšo

Nobena ženska ni navdušena, če njen partner še vedno ohranja stike z bivšo. Obstajajo meje, ki jih ne gre prestopiti. Če bivši še vedno nosiš najljubše čokoladke in ji puščaš sporočilca, ki jih razumeta samo vidva, so težave na vidiku. 

4. Shranjevanje ''spotikljivih'' fotografij iz starih razmerij

Če imaš še vedno gole fotke nekdanjih deklet in ob njih fantaziraš, si dvigaš samozavest, ali jih ponosno kažeš prijateljem, se to lahko vsekakor obravnava kot varanje. Ženske poleg tega skrbi, da se v postelji ne bodo tako izkazale, kot bivša, in takšni spomini gotovo niso nekaj, kar bi odobravale.

5. ''Pozabiš'' si natakniti poročni prstan

Seveda se lahko zgodi, da si ga pozabil natakniti. Mogoče imaš celo vnet členek. Toda če se to dogaja redno, predvsem pa takrat, kadar nisi s partnerko in pohajkuješ po barih ali zabavah, je to za žensko zelo ponižujoče. Prstan je simbol zaveze in predanosti, če ga snameš, pa lahko okolici pošiljaš napačna sporočila. 

6. Intimna komunikacija prek sodobnih omrežij

Tehnološki napredek je omogočil tudi drugačno raven intimnosti med pošiljatelji. SMS sporočila, elektronska pošta, snapchat … imajo drugačne zakonitosti kot stari dobri telefonski klici, ki so bili veliko bolj javni. Ali pa flirtanje v družbi. Dajejo namreč povsem drugačen občutek zasebnosti in intimne povezanosti, zaradi česar vzbujajo tudi drugačna pričakovanja. Vse, kar bi tvojo partnerko iztirilo, zato spada v kategorijo varanja.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del