Quantcast
Radio1_v_zivo


Očka leta: Tetoviral si je glavo v čast bolnemu sinu
Radio 1 priporoča | 28. 6. 2016 6:20
Sedaj bosta s svojim 6-letnikom imela enaki brazgotini
Ključne besede:     tetovaža    oče    sin    ljubezen    pomoč    rak    bolezen
Oče Josh in sin Gabriel Marshall

V marcu 2015, je 8 letni deček po imenu Gabriel Marshall zbolel za malignim možganskim tumorjem imenovanim anaplastični astrocitom. Operacijo je prestal uspešno, a mu je žal pustila grdo brazgotino na glavi.

 

Gabriel počasi okreva. Tumorja se še ni docela rešil, vendar ne raste, kar je dober znak. 

 

Oče Josh Marshall je ob pogledu na trpečega sina, ki je bil mnenja, da z brazgotino na glavi izgleda kot pošast, hitro ukrepal in naredil neverjetno potezo, ki je sinu znova vlila samozavest in upanje.

 

''Tega nisem prenesel, saj se mi je trgalo srce, ko sem gledal nesrečnega sina. Zato sem se odločil, da si tudi sam obrijem glavo, si dam tetovirati brazgotino, ter bodo tako lahko strmeli v oba,'' je oče povedal za medije.

 

Očetova poteza pa ni vplivala le na sinovo samozavest, ampak je veliko pozornosti vzbudila tudi v javnosti. Poleg tega, da je slika obšla milijone ljudi, se je pojavila še na spletni strani St. Baldrick's foundation, kjer so slike očetov, ki si zabrijejo glave, da bi bili v podporo svojim bolnim otrokom. 

 

In ravno njuna slika je na tej strani osvojila prvo mesto, kar je Marshallova dva, še toliko bolj presenetilo in ganilo.

 

''Nikoli nisem pričakoval, da bo slika požela toliko pozornosti,'' je povedal. ''To sliko sem objavil na Dan očetov in neverjetno hitro je zajela ogromno prijateljev, ki so sliko delili in všečkali.''

 

Veliko ljudi Josha naziva z nazivom ''najboljši oče'', zase pa pravi, da je čisto navaden oče, ki bi vse naredil za srečo svojega otroka.

 

Tukaj ti predstavljamo še dva očeta, ki sta na strani St. Baldrick's foundation osvojila naziv ''najboljšega plešastega očeta'' in s tem osrečila svoja otroka in hkrati podprla fundacijo.

 

 

2. MESTO: Oče si je zabril glavo, še preden si jo je tudi njegova hčerka Kaity, ki je zbolela za levkemijo. 

 

 

 

 

3. MESTO: Oče Bryan in hčerka Zoe, ki meni, da je njen očka najboljši.

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del