Quantcast
Radio1_v_zivo


13 stvari, o katerih bi moral govoriti vsak par pred poroko
Radio 1 priporoča | 24. 6. 2016 6:36
Pogovorita se o teh temah, da bosta vedela, kaj pričakovati drug od drugega
Ključne besede:     par    zveza    pogovor    poroka
Pogovor pred poroko.

1. Zadolženost

 

Kdo ima kakšen kredit za avtomobil, stanovanje ali morda gotovinski kredit oziroma kako ga boš odplačeval/a. Pogovorita se tudi o tem, če ga bosta morda skupaj ... 

 

 

2. Otroci

 

Jih želita imeti? Koliko? Kdaj? To je zelo pomembna tema. Življenje je dolgo, a časa za razmišljanje o družini je bolj malo, glede na to, da smo preobremenjeni s službami in tudi glede na dejstvo, da se dandanes kasneje odločamo za zakon. Pogovorita se, kdaj bi začela delati na družini in zakaj. Če eden od vaju ne želi imeti otrok, moraš ti biti povsem prepričan/a, da si jih želiš, da na koncu ne ostariš in nimaš otrok.

 

 

 

3. Kje bosta živela?

 

Pri njemu, pri njej, pri starših ali bosta morda skupaj kupila stanovanje/hišo? Pomembno je, da sta oba zadovoljna z izbiro vajinega gnezdeca. Pomembno je, da se v njem počutita dobro, saj bosta v tem prostoru ustvarjala spomine in vajini otroci bodo tukaj odraščali. Priporočljivo je, da imata v okolici vrtec, šolo, bolnišnico, parke, trgovine ... 

 

4. Vera

 

Če si veren/a, je dobro, da se pogovorita, koliko ti je pomembno, da s partnerjem deliš svoje dojemanje vere. Katere praznike bosta slavila in na kakšen način? Pogovorita se, če je možno praznovati praznike od obeh, v primeru, da sta različnih veroizpovedi. Pri komu in kako? Katere praznike bosta praznovala pri kateri družini? Pri teh pogovorih je pomembno pokazati spoštovanje do vere partnerja.

 

5. Dom iz sanj

 

Kaj želita - stanovanje ali hišo z vrtom? Nekega dne ali zdaj? Hišo na plaži, na hribu, na samem ali v centru mesta? Pomembno se je pogovarjati o tem, kje se vidita in kako si predstavljata svoj idealni dom. 

 

6. Bančni računi

 

Bosta še naprej imela vsak svoj račun ali bosta imela skupnega? Kako bosta plačevala hrano in ostale potrebščine za hišo? Bosta odvajala iz skupnega računa ali bo eden od vaju plačeval te zadeve? Kaj če eden od vaju ostane brez službe? Imata rezervni plan?

 

7. Hišna opravila

 

Pri tem, kdo je kaj postoril pri hiši, je navadno največ polemike. Dogovorita se, kdo bo kaj delal ali pa se vsaj približno držita plana. Kdo kuha, lika, sesa, čisti kopalnicio, odnaša smeti ... Ampak pomembno je, da si razdelita opravila, da ne bo prišlo do očitanja.

 

 

 

8. Seks

 

Seks je zelo pomemben del odnosa. Pogovorita se, kako vam je seks pomemben, kaj pričakujeta, kako želita začiniti vajino spolno življenje ...

 

9. Dopust

 

Pogovorita se o tem, kam želita hoditi na dopust. Verjetno bosta tudi zamenjala lokacijo za dopust, potem ko dobita otroke. 

 

10. Priimek

 

Boš ti prevzela njegov priimek, ga dodala k svojemu ali boš samo svojega obdržala? Bo partner prevzel tvoj priimek?

 

11. Kariera

 

Kako pomembna je kariera zate? Kaj si želita ustvariti v življenju? Se bosta sproti še izobraževala? Pogovorita se, če bi rada imela otroke takoj in s tem posledično zapostavila kariero za nekaj let ali pa bosta morda delala na karieri še nekaj let in se kasneje odločila za otroke?

 

12. TV v sobi

 

DA ali NE? Razlika je velika.

 

 

 

13. Krizne situacije

 

Kako komunicirata v kriznih situacijah, kako se obnašata takrat, kakšni so vajini obrambni mehanizmi v težkih trenutkih? Pogovorita se o tem, da bi lažje pristopila drug do drugega v teh situacijah.

 

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del