Quantcast
Radio1_v_zivo


Ne piješ piva? Skrajni čas, da začneš!
Radio 1 priporoča | 25. 6. 2016 15:55
Ima toliko dobrih lastnosti, da postaneš žejen
Ključne besede:     pivo    ženske    zdravje    lepota    vitamini
Na zdravje, dekleta!

''Golatini v bazenčini''
PRENESI DATOTEKO
Pivo je za ženske pravo odkritje

Če si do sedaj poznal samo slabe lastnosti piva, je čas, da si odpreš obzorja in spoznaš tudi dobre. Pivo namreč ni samo alkohol, po katerem raste trebuh in si po njem pijan. Vse to seveda drži, vendar če uporabiš zdravo mejo uživanja le tega, je rezultat popolnoma drugačen.

Pivo je namreč en cel vir zdravja in z zmernim uživanjem, ti lahko izboljša življenje. 

 

 

1. Za močenjše kosti

 

Ženske, ki spijejo dve pivi dnevno imajo močnejše kosti, od tistih ki piva sploh ne uživajo. Pivo vsebuje namreč količine silicija, ki je eden tipičnih elementov s katerega so zgrajene človeške kosti. Zato priporočajo pivo predvsem ženskam v menopavzi, ki je povezano z redčenjem gostote v kosteh.

 

2. Preprečuje prehlad

 

Pivo je izvrsten vir vitaminov in mineralov, poleg magnezija, kalcija, selena, ki ščitijo celo telo pred boleznimi. V pivu se zadržujejo tudi številni antioksidanti, ki naredijo telo imuno na določene bolezni. 

 

3.  Lepša kožo

 

Pivo je odličen izvor vitamina B kompleksa, kateri je zadolžen za lepo in napeto kožo. Pomaga pri vzdrževanju mišičnega tonusa in daje energijo celemu telesu. Študije so pokazale, da ima temno pivo več hranljivih stvari od svetlega, zraven pa nudi še številne zdravstvene koristi kot so: zmanjšuje holesterol, pomaga pri prebavi, polepša kožo in povečuje imunski sistem telesa. Obstaja tudi nekga legenda, da se komarji izogibajo ljudem, ki imajo uravnoteženo količino vitamina B v krvi.

 

4. Preprečuje zaprtost telesa

 

Temno pivo ima več hranljivih sestavin od svetlega, ker ni toliko razredčeno in je bogatejše z antioksidanti, hranljivimi stvarmi in proteini, ki jamčijo za zdravje prebave. Preprečujejo tudi zaprtost in blagodejno vplivajo na zmanjševanje vetrov.

 

5. Pomaga pri stresu in utrujenosti

 

Se počutiš večkrat utrujen in razdražljiv? Odpri si pivo in za trenutek pozabi na besedo ''stres''. Utrujenost je namreč povezana s pomanjaknjem železa v krvi in posledično tvojim slabim počutjem preko dneva.

Temno pivo je odličen izvor mineralov, ki jih tvoje telo potrebuje. Učinek alkohola pa bo uspešno vplival tudi na nespečnost. Pivo je bogat z vitaminom B, zato pol litre pive na dan zadovolji okoli 17 dnevnih potreb človeškega organizma z vitamni: B1, B2, H in skoraj do 45 % s folno kislino B9.

 

6. Ščiti srce

 

Zmerna količina uživanja piva, vpliva na dobro raven holesterola, razredčuje kri in na ta način zmanjšuje možnost za srčni infarkt. Ženske, ki popijejo eno pivo na dan, imajo 42 % manj možnosti za srčna obolenja, od tistih, ki ga ne uživajo.

 

7. Poskrbi za hidracijo telesa


Pozabi na energijske pijače in si po koncu telovadbe privošči kozarec piva. Pivo boljše poskrbi za hidracijo telesa od navadne vode, kadar telo doseže večjo temperaturo.