Quantcast
Radio1_v_zivo


Večja poraba gospodinjskih odjemalcev
| 22. 4. 2016 11:01
Porabili za tri odstotke več elektrike
Ključne besede:     Elektro Maribor    Ptuj    elektrika
 Elektro Maribor nadaljuje z novim ciklom že tradicionalne pomoči humanitarnim organizacijam.
Elektro Maribor nadaljuje z novim ciklom že tradicionalne pomoči humanitarnim organizacijam.

Elektro Maribor je na območju svoje organizacijske enote Ptuj, ki zajema tudi območje Ormoža, s skupaj 86 tisoč prebivalci, imel lani triodstotno rast porabe električne energije. "Poraba gospodinjskih odjemalcev je bila lani večja za 2,2 odstotka kot v letu 2014, kar je podobno kot na vsem območju Elektra Maribor, poraba odjemalcev na srednji napetosti je bila večja za 2,8 odstotka (na celotnem območju zgolj 0,3 odstotna rast), poraba poslovnih odjemalcev na nizki napetosti pa se je na ptujsko-ormoškem območju povečala za kar 4,5 odstotka, na celotnem območju pa za 2,9 odstotka," niza podatke mag. Boris Sovič, predsednik uprave Elektra Maribor, ki razlaga, da so prav v ptujski organizacijski enoti v lanskem letu beležili največji porast odjema električne energije, kar kaže na dinamiko gospodarske rasti.

V ptujski enoti Elektra Maribor je zaposlenih 83 delavcev, ti pa skrbijo za nemoteno oskrbo z električno energijo v 22 občinah, kjer je skupaj kar 36.600 odjemnih mest in 3300 kilometrov električnega omrežja. Kot pravi Franc Šmigoc, vodja ptujske organizacijske enote Elektra Maribor, bodo tudi letos nadaljevali investicije, med pomembnejšimi pa gre omeniti dela pri gradnji avtocestnega odseka Draženci-Gruškovje: "Na trasi avtoceste bomo postavili 373 kandelabrov javne razsvetljave in zato izvedli 14 kilometrov izkopov, čaka nas preureditev visokonapetostnega 110 kV daljnovoda Podlehnik, ki traso avtoceste križa kar devetkrat. Nadaljevali bomo gradnjo pametnih omrežij, čaka nas zamenjava dotrajanih drogov na povezovalnih daljnovodih med Cirkovci Pongercami in Gajem, pa Dornavo in Levanjci, Tržcem in Majšperkom ter Središčem ob Dravi in Jastrebci, kjer bomo zamenjali več kot 160 lesenih drogov," našteva Šmigoc. Bo pa Elektro Maribor, med drugim, na območju mesta Ptuj nadaljeval še izgradnjo srednjenapetostnega kablovoda v Žabjaku, zgradil tri nove transformatorske postaje na Grajeni, pri Zavrču in v Lešnici pri Ormožu.

Elektro Maribor nadaljuje z novim ciklom že tradicionalne pomoči humanitarnim organizacijam, ki delujejo na oskrbnem območju družbe. Sredstva so tokrat namenjena ptujskima humanitarnima organizacijama.

Predsednik uprave Elektra Maribor, mag. Boris Sovič, in vodja Elektro Maribor, OE Ptuj, Franc Šmigoc, sta predala dve donaciji v vrednosti po 1.500 eur. Prevzela sta jih Marjana Cafuta, sekretarka Območnega združenja Rdečega križa Ptuj in brat Milan Kvas, vodja Dekanijske Karitas Ptuj – Zavrč. Na dogodku so predstavniki organizacij predstavili delo svojih organizacij in namen porabe sredstev.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del