Quantcast
Radio1_v_zivo


Slovenci močno obsojajo CSD Velenje zaradi odvzema otrok starima staršema
Denis Avdić Show | 7. 4. 2016 8:47
Zakaj v Sloveniji ne zaupamo več stroki?
Ključne besede:     stara starša    csd velenje    stroka
Stara starša dečkov, ki ju je odvzel CSD Velenje

Nekaj dni nazaj je Slovenijo pretresla zgodba, ko je CSD Velenje odvzel vnuka starima staršema iz okolice Slovenj Gradca in ju namestil v rejniško družino. Vse skupaj pa je še toliko težje, ker sta otroka že doživela tragedijo, saj jima je lastni oče umoril mamo. Kot vzrok za odvzem vnukov so navedli, da imata premajhno stanovanje, da sta prestara in da babica ni najbolj primerna, čeprav naj ne bi bila neprimerna. Na CSD-ju naj bi med obiskom pri starih starših sicer ugotovili, da zakonca komunicirata v spoštljivem tonu, da sta poštena in delovna, saj oba hodita v službo. 

 

Vendar pa kot pojasnjuje direktorica CSD Lidija Hartman Koritnik, starost starih staršev naj ne bi igrala vloge pri odvzemu, babica ima 56, dedek pa 60 let, vendar pa so tu faktorji kot na primer šolske obveznosti, obiski pri zdravnikih in adolescenca, ki jim stara starša naj ne bi bila kos.

 

Ko so Slovenci videli to zgodbo na eni izmed slovenskih televizij, so preko socialnih omrežij izrazili globoko nestrinjanje s CSD Velenje. Preko socialnih omrežij so tudi izražali podporo starima staršema in v večini so prepričani, da otroka spadata k dedku in babici. 

 

V Denis Avdić Showu smo govorili o tem, kako Slovenci izgubljamo zaupanje v stroko, takšni primeri kot je ta pa samo še povečujejo nezaupanje.

 

Zakaj smo v Sloveniji nehali verjeti stroki?
Slovenci ne verjamejo, da so v CSD Velenje ravnali prav.

 

Povprašali smo vas za mnenje, ali je CSD Velenje ravnal prav. Mnenja so si bila precej enotna, večinoma ste vsi obsodili ravnanje CSD-ja.

 

Slovenci se večinoma NE strinjajo z ravnanjem velenjskega CSD-ja:
Niti stroki ne zaupajo več.

 

83-letna ženska nam je zaupala svojo zgodbo, ko je pri 5-letih ostala brez stašev, zato jo je vzgajala babica. V tem, da te vzgajajo stari starši, ne vidi nič spornega. Spet naslednje mnenje je bilo, da odločitev morda ni napačna, saj javnost nima vseh podatkov, bolj je sporen način, kako so otroka vzeli, saj gre skorajda ne ugrabili.

 

"Ne dvomim v odločitev, obsojam pa način."
Slovenci so podali svoja mnenja.

 

 

Fotogalerija: CSD Velenje odvzel vnuka starima staršema. (3 slike)

Oglejte si galerijo slik
Stara starša, ki so jima vzeli otroka.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del