Quantcast
Radio1_v_zivo


Umoril jo je pred sinom
| 4. 4. 2016 14:08
Povod za umor pred Citycentrom Celje je bilo ljubosumje
Ključne besede:     umor    nož    Citycenter Celje    Damijan Turk
 city center
Vodja celjskih kriminalistov Damijan Turk je danes predstavil podrobnosti petkovega umora.

Damijan Turk, vodja celjskih kriminalistov
PRENESI DATOTEKO
Žrtev in morilec sta se prepirala tudi na avtobusni postaji.

Na celjski policiji so danes predstavili podrobnosti petkovega umora na avtobusni postaji pred Citycentrom Celje, ko je 39- letni Celjan večkrat zabodel svojo 33- letno soprogo, sicer državljanko Dominikanske republike. Zakonca sta bila v postopku razveze, zato se je pokojna na začetku leta iz Celja odselila na območje Ljubljane. V petek sta se sestala v lokalu v trgovskem centru, da bi se dogovorila za stike za njunega mladoletnega otroka. Ta je bil na srečanju tudi zraven. Prepirala sta se že v lokalu, spor pa se je nadaljeval tudi na avtobusni postaji pred Citycentrom. Osumljeni je pri tem stopil do svojega avtomobila, ki ga je imel parkiranega v bližini, iz njega vzel preklopni nož, stopil do žrtve ter jo večkrat zabodel v različne predele telesa.

 

39-letnik je to naredil pred več ljudmi in tudi v pričo njunega otroka, ki je bil takrat sicer v avtomobilu. Po dejanju je odvrgel nož in se skupaj z otrokom odpeljal v smeri Slovenske Bistrice. Od tam je poklical Operativno komunikacijski center Policijske uprave Maribor in povedal, kaj je naredil. Policisti so mu odvzeli prostost. Preiskovalni sodnik pa je zanj včeraj odredil sodno pridržanje. Grozi mu do 15 let zapora.

 

Storilec je bil zaradi nasilja do soproge že dva krat obravnavan, enkrat so ga tudi pogojno obsodili. Pokojna je bila  mati dveh otrok, enega je imela z storilcem. Za oba so poskrbeli na Centru za socialno delo.