Quantcast
Radio1_v_zivo


Lekarna Ljubljana podprla delovanje Slovenskega društva Hospic
| 20. 3. 2016 7:20
Hiša Ljubhospica je že začela sprejemati prve uporabnike
Ključne besede:     Lekarna Ljubljana    Hospic    Ljubhospic
Fotografija: Pozdrav pomladi v Hiši Ljubhospica

Lekarna Ljubljana je ob začetku sprejemanja prvih uporabnikov Hiše Ljubhospica vnovič podprla hospic gibanje. Z donacijo 30.000 EUR Slovenskemu društvu hospic še naprej podpira plemenito poslanstvo hospica, ki se ne odraža samo v obliki 24-urne celostne hospic paliativne oskrbe v Hiši Ljubhospica, ampak tudi s podporo ostalih programov, ki jih že vrsto let predano izvaja Slovensko društvo hospic.

Slovenskemu društvu hospic je Lekarna Ljubljana ponudila sodelovanje, zlasti pri zagotavljanju kontinuitete hospic oskrbe tistim uporabnikom oz. družinam, za katere bi se pokazalo, da bi jim kakovost življenja v zadnjih dnevih lahko občutno dvignili s programom hospica, ki jo izvaja druga organizacija.

Skozi svojo zgodovino je hospic gibanje kot čuječ odgovor na različne potrebe uporabnikov oz. družin razvilo številne programe. Potrebe ljudi ob koncu življenja se naglo spreminjajo in člani družine zaradi zahtevnosti oskrbe doma pogostokrat čutijo nemoč, zmanjkuje jim energije, posledično pa izgubljajo dragocen čas, ki bi ga s svojimi bližnjimi morali preživeti kakovostno, v duhu zaključevanja odnosov, sprave in ljubezni.

Hiša Ljubhospica je že začela sprejemati prve uporabnike. Trenutno so v hiši trije, v naslednjih dneh pa pričakujejo že nove sprejeme. Ker pričakujejo, da bodo nekateri uporabniki Hiše Ljubhospica lahko začutili potrebo, da življenje zaključijo doma, želimo s Slovenskim društvom hospic čim prej sprejeti dogovor, s katerim bomo vzpostavili sodelovanje med Hišo Ljubhospica in programom Slovenskega društva hospic spremljanje na domu.