Quantcast
Radio1_v_zivo


Nagrajeni za prizadevno delo
| 10. 3. 2016 14:14
V Škocjanu priznanja CZ za Dolenjsko in Belo krajino
Ključne besede:     Civilna zaščita    Dolenjska    Bela krajina    priznanja
 Dobitniki priznanj CZ za Dolenjsko in Belo krajino
Dobitniki priznanj CZ za Dolenjsko in Belo krajino (Foto: ReCO Novo mesto)

Na osrednji regijski prireditvi ob dnevu civilne zaščite, ki ga sicer obeležujemo 1. marca, so sinoči v Škocjanu najbolj zaslužnim podelili priznanja in znake civilne zaščite. Povabljeni so bili predstavniki vseh dolenjskih in belokranjskih občin, Štab CZ za Dolenjsko, predstavniki Gasilskih zvez in gasilskih društev Dolenjske in Bele krajine ter predstavniki zavodov, organizacij in društev, ki delujejo v sistemu zaščite, reševanja in pomoči na Dolenjskem in v Beli krajini.

 

Bronasti znak za zasluge pri zaščiti in reševanju sta prejela Robert Janežič in Marjan Šmalc, izročili so jima ga že na državni slovesnosti na Brdu pri Kranju, ter Franc Anderlič iz Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Zbure, Peter Železnik iz PGD Mokronog, Tomaž Rangus iz PGD Gorenje Vrhpolje pri Šentjerneju, Marjan Janklj iz PGD Jablana, Marija Koračin iz Rdečega križa (RK) Mokronog, Janez Oberstar za posredovanje pri prometni nesreči pri Črmošnjicah, Anton Ogulin, ki je z oživljanjem rešil življenje smučarju na Beli, Mojca Erjavec, ki je s pravočasnim oživljanjem rešila življenje sodelavcu, ter Janja Brulc za uspešno delo pri zaščiti in reševanju.

Podelili so še devet bronastih znakov za pomoč pri premagovanju migrantke krize. Prejeli so jih Božidar John Željko, Ivo Zagorc, vojak Gregor Zupančič, VVU XIV. razreda Peter Levstik, Mojci Harmandič, Občinske organizacije RK Metlika, Črnomelj, Novo mesto in Trebnje.

 

Srebrni znak civilne zaščite so prejeli Janez Bregant ter PGD Bela Cerkev, PGD Gorenje Vrhpolje, PGD Črmošnjice in PGD Mavrlen. Zlati znak civilne zaščite za dolgoletno uspešno delo, za pomembne dosežke, hrabra dejanja ter varovanje okolje ob naravnih in drugih nesrečah je prejelo PGD Štrekljevec pri Semiču. Najvišje priznanje – plaketo civilne zaščite - za 140 delovanja pa je prejelo PGD Novo mesto.

 

Priznanja sta podelila mag. Stanislav Lotrič, vodja sektorja za operativo na Upravi RS za zaščito in reševanje, in poveljnik Civilne zaščite dolenjske regije Klemen Gorše. Vse prisotne pa je nagovoril tudi župan Škocjana Jože Kapler.