LIVE           051300300   0802255         Frekvence
 

Sobotna sladica: Domača McDonaldsova jabolčna pita

Boljša od originala! ;)
Ključne besede: sobotna sladica, jabolčna pita, mcdonalds, recept
Pustna sobota je načeloma prežeta s krofi, flancati in miškami, pa vendar imamo zate danes drugačen recept, ki pa ne zahteva kvasa in gnetenja testa. Poleg tega pa se pripravljamo na torkov največji pustni zajtrk, ko bomo med vas razdelili kar 30.000 Mlinotestovih krofov, in bomo danes raje spekli jabolčno pito. Ampak hej, to ni navadna pita, po okusu je namreč izredno podobna tisti, ki si jo lahko privoščiš v McDonaldsu.Potrebuješ:    - listnato testo - 2 zeleni jabolki (priporočamo Granny Smith) - skodelica vode - 1 žlička cimeta - 1 jajce - 1 jedilna žlica koruznega škroba ali Gustina (opcijsko) - 1/2 skodelice sladkorja - 1/2 žličke soli - 2 jedilni žlici jabolčnega kisaSestavine zadostujejo za pripravo 2 jabolčnih pit.Pa začnimo:KORAK 1: Olupi jabolka, ju razpolovi in nareži na manjše kocke. KORAK 2: Vzemi kozico in vanjo položi kocke jabolk. Dodaj sladkor, koruzni škrob, cimet, sol in jabolčni kis. Na srednji temperaturi kuhaj 15-20 minut, da dobi zmes teksturo sirupa. Ohladi.KORAK 3: Vzemi listnato testo in ga nareži na 4 enake dele. Razžvrkljaj jajce in z njim premaži testo. Ohlajeno jabolčno zmes enakomerno razdeli po 2 narezanih kosih. Ob robu pusti 1 cm praznega prostora, da boš kasneje lahko testo zalepil skupaj. Preostala 2 kosa testo položi čez jabolčno zmes. KORAK 4: Vzemi vilice in fiksiraj robove. Po vrhu pripravljenih pit z nožem naredi 3 zareze.KORAK 5: Vzemi pekač in vanj položi peki papir. Ogrej pečioco na 200°C, potem pa jabolčni piti peci 20 minut na 180°C, oziroma doker ne bodo zlato rjave barve.   Dober tek! ;) Ž Alternative: - za bolj zdravo različico pite uporabi rjavi sladkor, lahko pa tudi naravno sladilo kot je agave sirup ali med- jabolčni piti lahko namesto v pečici, preipraviš tudi v olju, vendar pazi - tako bodo bolj mastni in kalorični. :) - za lepši estetstki učinek lahko ohlajene jabolčne pite posuješ s sladkorjem v prahu - namesto jabolk lahko uporabiš tudi jagode, robide, višnje, marelice, ...