Quantcast
Radio1_v_zivo


Naj Celjan 2015
| 2. 12. 2015 12:37
Naj Celjan letošnjega leta je postal Živko Beškovnik
Ključne besede:     Naj Celjan    Živko Beškovnik    Konrad Plauštajner    Novice
Naj celjan
Letos sta Naj Celjana postala Živko Beškovnik in Konrad Plauštajner.

Na tradicionalnem Miklavževem zajtrku medijske hiše Novice so danes podelili naziv Naj Celjan 2015, ki si ga je letos po mnenju bralcev časopisa Celjan zaslužil kulturnik Živko Beškovnik. Nagrada je tako prvič šla v roke nekomu, ki deluje na področju kulture. Beškovnik je že vrsto let zelo aktiven član KUD Zarja Trnovlje Celje, kjer je tudi podpredsenik društva. Pred kratkim pa je prejel tudi posebno nagrado za vlogo Tupolskega v sodobni drami Blazinec, ki je dobila Linhartovo priznanje „matiček" v vseh kategorijah. Kulturno umetniško društvo Zarja Trnovlje Celje je sicer vodilno amatersko gledališče v Mestni občini Celje s stalnim delovanjem in dolgoletno tradicijo umetniškega ustvarjanja.

 

V sklopu akcije pa so razglasili tudi Naj Celjana za življenjsko delo. Naziv so letos namenili celjskemu odvetniku Konradu Plauštajnerju, specialistu za civilno in gospodarsko pravo ter docentu na mednarodni poslovni šoli v Ljubljani.

 

Letošnji kandidati za Naj Celjana so bili: Živko Beškovnik (kulturnik), Robert Hostnik (idejni oče Drevesne hiše), Boštjan Jelenko (vodja celjske tržnice), Tonček Kregar (v. d. direktorja Muzeja novejše zgodovine Celje), Franc Preložnik (lastnik in direktor podjetja Etra), Verica Štante (podpredsednica Društva proti mučenju živali Celje), Boris Šuštar (koordinator Civilnih iniciativ Celje), Tina Trstenjak (judoistka) Benjamin Verbič (nogometaš) in Franc Vindišar (strokovni direktor Splošne bolnišnice Celje).

 

V knežjem mestu že enajst let izbirajo Naj Celjana, ki pomeni posebno priznanje za delo in dosežke posameznika v mestu ter v širšem okolju. Lani je naziv dobil dolgoletni profesor na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Edvard Kužner, pred njim pa še Rafael Brance, Zoran Podkoritnik, Branko Šibanc, Rado Pezdir, Marjan Fabjan, Jana Govc Eržen, Franci Pliberšek, Zvone Štorman in Aleksander Svetelšek.

 

Naziv Naj Celjana za življenjsko delo so prvič podelili leta 2011, to je to postal Stanko Lorger. Nato pa so nazive prejeli še Ivan Stopar, Jože Zupančič in Božena Orožen.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del