Quantcast
Radio1_v_zivo


Gledališče je dobilo Mali oder
| 18. 11. 2015 11:59
Manjše predstave bodo iz Odra pod odrom preselili na Mali oder
Ključne besede:     SLG Celje    Mali oder    Oder pod odrom    Tina Kosi
Mali oder
V novi dvorani, kjer je Mali oder, je prostora za 70 obiskovalcev.

Tina Kosi, upravnica SLG Celje
PRENESI DATOTEKO
Zdaj imamo boljše pogoje za delo.
PRENESI DATOTEKO
Na Odru pod odrom smo uprizorili 26 predstav.

V Slovenskem ljudskem gledališču Celje bodo v soboto ob 19.30 uri s premierno uprizoritvijo romantične komedije Dokler naju seks ne loči v nekdanjih prostorih knjižnice svečano odprli novo prizorišče za malo sceno, ki je dobila ime Mali oder.

 

Slovensko ljudsko gledališče Celje je eno redkih slovenskih gledališč, ki je bilo desetletja brez ločenega prostora za malo sceno. Oder pod odrom je bil ustanovljen leta 1994 na pobudo in v času umetniškega vodenja Primoža Beblerja. Specifika Odra pod odrom je v tem, da se nahaja pod glavnim odrom. Prostora sta ločena le z deskami, brez zvočne izolacije, zato ni bilo mogoče uporabljati obeh hkrati. Na prizorišču tudi ni mogoče zagotoviti ustreznega prezračevanja, višina med tlemi in stropom meri le 2,40 metra, kadar pa napolni prostor še občinstvo, je vročina za nastopajoče in gledalce skoraj neznosna. Kljub temu so na Odru pod odrom od leta 1994 do danes uprizorili 26 predstav.

 

S selitvijo Odra pod odrom v prostore novega Malega odra bo gledališče pridobilo možnost vzporednih vaj in igranja predstav v istih terminih na dveh lokacijah ter bistveno lažjo organizacijo dela. Novi Mali oder predstavlja bistveni premik v infrastrukturi celjskega gledališča, saj se prvič prostorsko širi iz osnovnega objekta.

 

Mali oder je širok 5 metrov in globok 6 metrov, dvorana pa sprejme 70 obiskovalcev. Novi prostor ima tudi udobnejšo tribuno za gledalce, ki se stopničasto dviga, nove sedeže, urejeno prezračevanje ter zvočno izolacijo. Prenova Malega odra bo obsegala tri faze. V prvi fazi so uredili oder z dvorano, novimi sanitarijami in garderobo za občinstvo. V drugi fazi bodo uredili še ostale pritlične prostore, ki bodo namenjeni zaposlenim v gledališču. V okviru tretje faze pa bodo prenovili medetažo.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del