Quantcast
Radio1_v_zivo


Mesec, v katerem si rojen, vpliva na tvoje življenje!
Denis Avdić Show | 13. 10. 2015 8:55
Raziskava: Avdić naj bi bil nagnjen k zadolževanju
Ključne besede:     Denis Avdić    astrologija    vedeževanje    rojstvo    rojstni dan    karakter    test
Kaj o tebi pove mesec rojstva
PRENESI DATOTEKO
Kaj o tebi pove mesec rojstva

Avdić naj bi bil nagnjen k zadolževanju, naša Jana in Miha pa k shizofreniji. Objavljena je bila namreč študija, ki razkriva značilnosti večjega vzorca v ljudi, ki so bili rojeni v posameznem mesecu.

JANUAR

Januarčki se po ameriških raziskavah največkrat rodijo mladim mamicam in se največkrat ukvarjajo s financami, predvsem z zadolževanjem. Nagnjeni so h Chronovi in Alzheimerjevi bolezni ter epilepsiji.

Znane osebnosti: Denis Avdič, Nick Clegg, Gary Barlow 

FEBRUAR

Rojeni februarja se pogosto ukvarjajo z umetnostjo ali prometom. Nagnjeni so k narkolepsiji in imajo na splošno pogosto težave s spancem. Zimski otroci imajo večjo možnost za shizofrenijo in različne alergije.

Znane osebnosti: Jana Morelj, Miha Deželak, Bob Marley, Jennifer Anniston


MAREC
Rojeni marca so največkrat aktivni v glasbi in kreativni industriji, statistika pa kaže tudi visok porast pilotov. Spomladanski otroci so nagnjeni k astmi in boleznim dihal.

Znane osebnosti: Lady GaGa, Justin Bieber, Bruce Willis

APRIL

Raziskave so pokazale, da ljudje rojeni med aprilom in julijem živijo v povprečju 101 dan manj, kot tisti rojeni v drugem delu leta. Zelo pogosto so nagnjeni k alkoholizmu in motnjam hranjenja, ki se pogostokrat razvijejo v anoreksijo in bulimijo, velikokrat pa trpijo tudi za Parkinsonovo bolezen.

Znane osebnosti: Adolf Hitler, Saddam Hussein, Victoria Beckham, Emma Watson

MAJ

Ljudje rojeni maja imajo po statistikah najmanjšo verjetnost, da bodo kapetani angleške reprezentance. Beckham je izjema. :) Obstaja pa tudi povečano tveganje za samomorilska nagnjenja in anoreksijo.

Znane osebnosti: Andy Murray, Kylie Minogue, David Beckham

JUNIJ

Ljudje rojeni junija so pogostokrat direktorji. Za junijčke obstaja večja verjetnost, da bodo trpeli za diabetesom in multiplo sklerozo. Zelo zanimiv pa je tudi podatek, da je bilo kar 5 od 22 Nobelovih nagrajencev rojenih prav junija. 

Znane osebnosti: Princ William, Angelina Jolie, Cheryl Cole, Alan Carr

JULIJ

Poletni otroci naj bi bili bolj optimistični kot tisti, ki so rojeni v zimskem času. Izraelska študija je na 300.000 vojaških prosilcev pokazala tudi, da imajo dojenčki, rojeni v juniju in juliju, večje tveganje za kratkovidnost. V juliju naj bi bilo veliko rojenih strojevodij in zidarjev.

Znane osebnosti: Richard Branson, Tom Cruise, Nelson Mandela

AVGUST

To naj bi bil najslabši mesec za rojene otroke. Avgustovski otroci naj bi bili nagnjeni k težavam v šoli in dosegali slabše rezultate na nacionalnem preverjanju znanja. V tem mesecu je rojen nadpovprečen delež frizerjev.

Znane osebnosti: Barack Obama, Marija Terezija, Stephen Fry, Bill Clinton, Roger Federer

SEPTEMBER

Rojeni v septembru naj bi bili zelo uspešni v šoli. Leta 2002 so znanstveniki na Inštitutu Max Planck v Nemčiji za demografske raziskave odkrili, da ljudje, rojeni jeseni, živijo dlje kot tisti, ki so rojeni spomladi. Imajo tudi manj možnosti za bolezni v starosti.

Znane osebnosti: Charlie Sheen, Beyonce, Hugh Grant, Amy Winehouse

OKTOBER

Če si rojen v oktobru, boš dolgo živel. V povprečju živijo rojeni v oktobru kar 215 dni dlje kot tisti, ki so bili rojeni v marcu. »Jesenski« otroci so tudi boljši športniki, saj so v primerjavi s »spomladanskimi« kolegi za 9% bolj aktivni.

Znane osebnosti: Wayne Rooney, Simon Cowell, Margaret Thatcher, David Cameron, Zac Efron

NOVEMBER

Sedemnajst serijskih morilcev je bilo rojenih v novembru – v ostalih mesecih pa je povprečje devet. Več kot 100 študij govori o povečani agresivnosti, njihov pogled na življenje pa naj bi bil v odrasli dobi pogosteje pesimističen.

Znane osebnosti: Gordon Ramsay, Leonardo DiCaprio, P Diddy, Bjork

DECEMBER

Če je tvoj mesec december, potem imaš manjše možnosti, da boš v življenju trpel za astmo. V decembru je rojenih tudi nadpovprečno veliko zobozdravnikov. Glede na ameriško študijo so »zimski« dojenčki bolj nagnjeni k bipolarni motnji in imajo manj izobražene matere.

Znane osebnosti: Amir Khan, Ozzy Osbourne, Steven Spielberg

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del