LIVE           051300300   0802255         Frekvence
 

Mmm, pravi okusi Mehike!

Tukaj najdeš slastne in hitre recepte
Ključne besede:
Samo za poslušalce Radia 1 smo pripravili recepte za hiter in slasten obrok. Najdeš jih tukaj (klik). Kaj je kesadilja? Kesadilja je tortilja, ki jo lahko napolnemo z okusno mešanico; ta vsebuje sir in kombinacijo drugih sestavin, na primer zelenjavo in meso. Obstajajo pa tudi sladke različice kesadilj, ki pa so lahko polnjene s sadjem, čokolado in oreščki. Način priprave kesadilje Casa Fiesta: Na polovico tortilje Casa Fiesta (pšenične ali koruzne) damo plast nadeva in prepognemo/pokrijemo z drugo polovico tortilje ter rahlo stisnemo (neke vrste sendvič). Enako lahko naredimo z dvema tortiljama, na eno damo nadev, z drugo pokrijemo in rahlo stisnemo. Pri nadevu ni omejitev, pomembna osnova pri slanih variantah je sir (po katerem je dobila ime), sicer pa v poštev pride meso, zelenjava, morski sadeži, tunina, gobe, sadje, čokolada … skratka, neomejeno število možnosti! Nadevano kesadiljo obojestransko popečemo v ponvi, žar pološči ali v opekaču, narežemo na trikotnike in še vroče serviramo s pomakami/dipi (Casa Fiesta salsa dip - blago omako, Casa Fiesta cheese dip – sirovo omako in Casa Fiesta pekočo čili omako). Pri peki v ponvi ali žar plošči priporočamo obtežitev kesadilje s krožnikom. Pri peki v opekaču po potrebi priporočamo uporabo alufolije, da se kesadilja ne prime na opekač.