Quantcast
Radio1_v_zivo


Strateški partner
| 28. 3. 2013 12:40
Reševanje mariborskega farmacevta
Ključne besede:     Marifarm    strateški partner    plače    pregled
Marifarm
Marifarm išče tudi potencialnega strateškega partnerja.

Ta teden je Marifarm končno izplačal februarske plače vsem zaposlenim. Težave podjetja s tem seveda še niso rešene. V ponedeljek bi moral namreč Marifarm Novi KBM plačati prvo anuiteto z naslova dolgoročnih posojil ( skupaj znašajo okoli 23 milijonov evrov), a denarja nima. Zato naj bi vodstvo podjetja na NKBM že naslovilo vlogo, da se moratorij na odplačevanje glavnice posojil podaljša.

Stabilnost poslovanja podjetja je v tem času izjemno omajana. Ob boju z likvidnostjo se podjetje Mariborskih lekarn upada še z izvršbami. Zadnjo naj bi zoper Marifarm vložila občinska družba Dom pod Gorco. To pa naj bi botrovalo dejstvu, da vsi zaposleni niso pravočasno prejeli osebnih dohodkov.

Marifarm bi sicer potreboval dokapitalizacijo, v katero bi se lahko vključil tudi tuj kapital. Interes med strateškimi partnerji naj bi obstajal. Slišati je celo to, da bodo določeni potencialni partnerji prihodnji teden v podjetju opravljali skrben pregled.

Zgodba epiloga gotovo ne bo dobila v nekaj dneh, zato se bo moral v reševanje nastale situacije vključiti tudi novoizvoljeni župan dr. Andrej Fištravec.