Quantcast
Radio1_v_zivo


Dva izpada
| 25. 2. 2013 13:27
Lani za milijon evrov škode
Ključne besede:     Elektro Maribor    izpad    daljnovod    odjemalci    Zagomilšek Karin
Elektro Maribor
Elektro Maribor ima skupno okoli 220 tisoč odjemalcev.

Močno sneženje in z njim povezani dejavniki (lomljenje vej, padanje drevja, teža snega) imajo pogosto velik vpliv na oskrbo gospodinjstev in gospodarstva z električno energijo. To pot ni bilo nič drugače. Elektro Maribor, ki ima okoli 220 tisoč odjemalcev, je preko vikenda zabeležil dva večja izpada električne energije.

Do prvega je prišlo v soboto na daljnovodu Pragersko, ko je za nekaj časa brez električne energije ostalo okoli 2800 odjemalcev. Na električne vodnike daljnovoda naj bi padlo drevo. Manjši izpad, gledano z vidika odjemalcev, se je zgodil v nedeljo. Iz omrežja je izpadel daljnovod Podplat (okolica Slovenske Bistrice), brez električne energije pa je ostalo približno 500 odjemalcev.

Škoda, ki je ob tem nastala na omrežju, še ni ocenjena. Karin Zagomilšek, tiskovna predstavnica družbe Elektro Maribor, pa poudarja, da najverjetneje ne bo pretirano visoka.

Elektro Maribor je imel v preteklosti zaradi vremenskih nevšečnosti na omrežju kar nekaj težav in poškodb. Skupna škoda z omenjenega naslova je v lanskem letu znašala več kot milijon evrov.